Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017



"Στα βελούδινα ίχνη του δολοφόνου"
Μια διάσημη σχεδιάστρια μόδας που βρίσκεται νεκρή στο διαμέρισμά της μετά από ολονύκτιο πάρτυ. Ένα πλέγμα φίλων, γνωστών, συγγενών που σκιάζονται από την υποψία του πιθανού δολοφόνου. Και δυο δαιμόνιες γάτες, ο μεθοδικός Λόλα (ναι, είναι «ο» και λέγεται Λόλα -δεν σας λέω γιατί, να το ανακαλύψετε στο βιβλίο) και η μυστηριακή αλλά άκρως ενημερωμένη για τα πάντα και τους πάντες (σαν τα μεσημεριανάδικα για να καταλάβετε) Σαλώμη που βάζουν κάτω τις σοφές γατίσιες κεφαλές τους και προσπαθούν να ανακαλύψουν τον δολοφόνο ανιχνεύοντας τα ίχνη του με τα βελούδινα πατουσάκια τους.
Τα δύο αιλουροειδή (άκρως πρωτότυπο κι επιτυχημένο το εύρημα του συγγραφέα) καθοδηγούμενα με δεξιοτεχνία από την πένα του Χρήστου Αναστασόπουλου σκιαγραφούν με μοναδική μαεστρία και χιούμορ πρόσωπα, αναλύουν καταστάσεις και γεγονότα, φιλοσοφούν πάνω σε σημαντικά θέματα της καθημερινότητας ανθρώπων και γάτων, κάνουν βουτιές στο παρελθόν και πτήσεις στο παρόν και καταφέρνουν χωρίς καμιά ανθρώπινη (τι να την κάνουν άλλωστε) βοήθεια να λύσουν το μυστήριο πριν καν καταφθάσει η αστυνομία και ο εισαγγελέας!
Φίλε μου Χρήστο, αγαπημένε μου εν ΠΝΟΗ συγκάτοικε και εν γατοφιλοζωία συνάδελφε, σ’ ευχαριστώ για τις απολαυστικές ώρες που μου χάρισε το εξαιρετικό σου βιβλίο κι εύχομαι να είναι πάντα καλοτάξιδο και να αφήνει «Βελούδινα ίχνη» στις καρδιές των φίλων σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου