Τρίτη 11 Αυγούστου 2015


ΜΑΚΑΡΙ...
 
Εμείς, οι παλιότεροι, ήμασταν από τους τυχερούς.
Μεγαλώσαμε κι ωριμάσαμε σε πολύ ενδιαφέρουσες εποχές, με πολλά και ποικίλα ερεθίσματα - με μια χούντα να μας "ξεκουνά", με μια μετέπειτα ανάπτυξη που έδινε ευκαιρίες και προοπτικές και με μια Ελλάδα που ανέβαινε (αληθινά ή πλασματικά, από ένα σημείο και μετά, δεν έχει σημασία).

Έτσι μπορέσαμε και αναπτύξαμε δεξιότητες και πτυχές χαρακτήρα που μας βοήθησαν να ελαχιστοποιήσουμε, ίσως και να μηδενίσουμε, τα "μακάρι", ν αξιώθηκαν οι σημερινοί νέοι σε μεγάλο ποσοστό μιας και μεγάλωσαν σε εποχές αφθονίας - για να έρθει απότομα και οδυνηρά η απομυθοποίηση και η κατάρρευση του, εν πολλοίς, απατηλού κόσμου που ΕΜΕΙΣ χτίσαμε γι αυτούς... κι ΕΜΕΙΣ ευθυνόμαστε για το κάψιμο των ελπίδων και των προκάτι που δεν αξιώθηκαν οι σημερινοί νέοι σε μεγάλο ποσοστό μιας και μεγάλωσαν σε εποχές αφθονίας - για να έρθει απότομα και οδυνηρά η απομυθοποίηση και η κατάρρευση του, εν πολλοίς, απατηλού κόσμου που ΕΜΕΙΣ χτίσαμε γι αυτούς... κι ΕΜΕΙΣ ευθυνόμαστε για το κάψιμο των ελπίδων και των προοπτικών τους.

Ίσως το δικό τους "μακάρι" να έλεγε "Μακάρι να είχαμε ζήσει σ' έναν πιο ρεαλιστικό κόσμο"...
 
Ίσως το δικό τους "μακάρι" να έλεγε "Μακάρι να είχαμε ζήσει σ' έναν πιο ρεαλιστικό κόσμο"...
ν αξιώθηκαν οι σημερινοί νέοι σε μεγάλο ποσοστό μιας και μεγάλωσαν σε εποχές αφθονίας - για να έρθει απότομα και οδυνηρά η απομυθοποίηση και η κατάρρευση του, εν πολλοίς, απατηλού κόσμου που ΕΜΕΙΣ χτίσαμε γι αυτούς... κι ΕΜΕΙΣ ευθυνόμαστε για το κάψιμο των ελπίδων και των προοπτικών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου