Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, οι διοικητές του ΕΣΥ
 και η οφθαλμοσκόπηση

Όταν πριν λίγο καιρό ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ.Πολάκης δήλωνε (με αφορμή τις κρίσεις των υποψήφιων διοικητών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ) ότι «θα τους κοιτάξω στα μάτια και θα καταλάβω αν είναι κατάλληλοι για τη θέση», ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. «Τι τα θέλουμε», σκέφτηκα, «τα βιογραφικά και τις συνεντεύξεις όταν με μια απλή οφθαλμοσκόπηση μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα και να διορίσουμε τους καλύτερους στις τόσο κρίσιμες και νευραλγικές θέσεις των διοικητών των πολύπαθων νοσοκομείων μας;» Βέβαια το θεώρησα σχήμα λόγου και δεν έδωσα συνέχεια στη σκέψη μου.

Σφάλμα! Μέγα σφάλμα! Διότι σε πολλά νοσοκομεία έγινε ακριβώς αυτό (είμαι σε θέση να το γνωρίζω με απόλυτη βεβαιότητα και να μιλώ μετά λόγου γνώσεως). Διορίστηκαν διοικητές  χωρίς να γίνουν συνεντεύξεις (έστω του δίλεπτου, βρε αδερφέ - έτσι, για τα μάτια του κόσμου) των οποίων τα τυπικά (και πιθανόν και τα ουσιαστικά) προσόντα ήταν σαφώς κατώτερα από άλλων υποψηφίων (π.χ. το πτυχίο ΤΕΙ υπερίσχυσε του πτυχίου ΑΕΙ, το μεταπτυχιακό του διδακτορικού, η μη-εμπειρία της εμπειρίας - και άλλα πολλά, που μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να δει με λεπτομέρειες στα βιογραφικά που αναρτήθηκαν στο ygeianet.gr).

Άρα; Άρα επληρώθη το ρηθέν υπό του κυρίου αναπληρωτή υπουργού - οι υποψήφιοι εκρίθησαν (προφανώς, και αναμένω διάψευση εάν πλανώμαι) δια της μεθόδου της... οφθαλμοσκόπησης. Απλά πράγματα, συνοπτικές διαδικασίες και, κυρίως, μη χρονοβόρες (το ότι χρειάστηκαν έως και έξι μήνες για να τελεσφορήσουν είναι αλλουνού παπά βαγγέλιο). Και ναι, φίλες και φίλοι, έχομεν διοικητάς! Λευκός καπνός εμφανίστηκε στην καμινάδα του υπουργείου Υγείας!

Άντε βρε! Καλορίζικοι! Να σωθούν επιτέλους τα νοσοκομεία μας!

Υ.Γ. Φήμες που θέλουν το εικονιζόμενο “Johns Hopkins Hospital” (Βαλτιμόρη, ΗΠΑ) να έχει προτείνει στον κ. Πολάκη θέση συμβούλου επί θεμάτων ανθρώπινου δυναμικού (HR) ελέγχονται ως ανακριβείς.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου