Δευτέρα 1 Μαΐου 2017



Από το βιβλίο μου «Πάροδος Μουσών 9» που παρουσιάζεται στην πατρίδα μου, τη Βέροια, την επόμενη Δευτέρα, 8 Μαΐου.

Πρωτομαγιά του ’69

Τα δυο αυτοκίνητα ανηφόριζαν τον δρόμο που οδηγούσε από τη Νάουσα στον Άι-Νικόλα. Η ιδέα ήταν της Χριστίνας, που είχε προτείνει να περάσουν την Πρωτομαγιά στα μέρη που είχε μεγαλώσει, κι οι υπόλοιποι είχαν συμφωνήσει με ενθουσιασμό. Μια ξαφνική αδιαθεσία της Θάλειας την εμπόδισε τελευταία στιγμή ν’ ακολουθήσει, κι η Ουρανία έμεινε μαζί της, παρά τις αντιρρήσεις της κόρης της.

 Η ζεστή ανοιξιάτικη μέρα, το καταπράσινο τοπίο και τα αιωνόβια πλατάνια που σκίαζαν τις όχθες του ποταμού Αράπιτσα, με τα ορμητικά νερά του να κυλούν πάνω από μεγάλες κροκάλες καλυμμένες από πρασινωπά μούσκλια και κάτω από μικρά ξύλινα γεφυράκια, γοήτευσαν τους επισκέπτες. Διάλεξαν έναν πλάτανο κοντά στο νερό κι άπλωσαν τις μπατανίες που είχαν φέρει μαζί.

 Είχε παρθεί η απόφαση να κάνουν ένα αυθεντικό πικνίκ, με φαγητό και κρασί και όλα τα συναφή κάτω από τα δέντρα, κι όχι να καθίσουν στο ταβερνάκι της περιοχής. Σκέψη που την είχαν κάνει κι άλλοι πολλοί, μιας κι ο τόπος ήταν γεμάτος από παρέες. Ένα πολύχρωμο, πολύβουο πλήθος, μεγάλοι που κάθονταν κάτω από τα δέντρα και παιδιά που έτρεχαν ξεφωνίζοντας και πετώντας πέτρες στο ποτάμι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου