Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017


Μια καλημέρα είν’ αυτή

«Καλημέρα!»

«Καλημέρα σας!»

Κι αυτό φτάνει για να νιώσεις φιλικά με έναν εντελώς άγνωστό σου που διασταυρώνονται οι πορείες σας στην πρωινή βόλτα με τον σκύλο σου, να αισθανθείς πως μοιράζεσαι με τον άγνωστο αυτόν την αγάπη για το περπάτημα (και τα σκυλιά, αν έχει κι εκείνος), για τις βαθιές ανάσες καθαρού αέρα, για τη θάλασσα αν είσαι τυχερός να βολτάρεις πλάι της, για τα πεύκα αν είσαι στο βουνό, για το ηλιοβασίλεμα αν η βόλτα σου είναι απογευματινή.

Θα μου πεις δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια του περίπατου, οι περισσότεροι τρέχουν να προλάβουν την καθημερινότητα και τις χιλιάδες ανάγκες της - πού καιρός και ευκαιρία για χαιρετούρες με αγνώστους. Και θα σου απαντήσω πως ο χρόνος που απαιτείται είναι δευτερόλεπτα κι οι ευκαιρίες πάμπολλες. Η υπάλληλος στο  σούπερ-μάρκετ. Ο ταμίας στην τράπεζα. Ο φούρναρης, ο περιπτεράς, ο ταχυδρόμος της γειτονιάς σου. Οι γνωστοί-άγνωστοι που άλλους βλέπεις καθημερινά κι άλλους σπάνια ή ποτέ ξανά.

Τι σημασία έχει! Μια «καλημέρα» ζεστή, φιλική θα του φτιάξει το κέφι, θα σου χαμογελάσει - και θα φτιάξει ακόμα πιο πολύ και το δικό σου. Κι ας μην ξέρεις το όνομά του. Κι ας είναι η πρώτη φορά που τον βλέπεις. Κι ας πιστεύεις ότι πιθανόν να μην τον ξαναδείς. «Μια καλημέρα είν’ αυτή / πες την κι ας πέσει χάμω» που λέει κι η Χαρούλα!

Παγκόσμια Μέρα του Χαιρετισμού σήμερα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου