Κυριακή 13 Αυγούστου 2017



Κριτική για το βιβλίο μου «Πάροδος Μουσών 9»

Φλώρα Ματτέ, καλλιτέχνις
Ένα εξαιρετικό και καλογραμμένο βιβλίο που ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα μιας οικογένειας στην Βέροια κατά την διάρκεια των δεκαετιών 60 και 70. Ασχολείται με τις ανθρώπινες σχέσεις και περνά πολύ όμορφα μηνύματα που όλοι έχουμε ανάγκη να τ’ ακούμε, όσο και να θέλουν μερικοί να νομίζουν πως είναι γνώστες των πάντων και δεν έχουν ανάγκη από τίποτε.

Βασικά πρόσωπα του βιβλίου είναι η Ουρανία και οι 3 κόρες της, όμως σπουδαίο ρόλο παίζουν και τα γύρω από αυτούς πρόσωπα. Μέσα από τις διάφορες ιστορίες φαίνεται ξεκάθαρα η αξία του δεσίματος της οικογένειας, αλλά και η φιλία και ο έρωτας. Οι περιγραφές των χώρων που διαδραματίζονται τα διάφορα γεγονότα είναι τόσο ζωντανές που αισθάνεσαι ότι είσαι και συ εκεί και περπατάς με τους ήρωες, όπως η σκηνή που αναφέρεται σε μια εκδρομή από τη Νάουσα, στον Άι-Νικόλα.

Συγχαρητήρια στην συγγραφέα Βασιλική Αποστολοπούλου για το εξαιρετικό ταξίδι που μου πρόσφερε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της και για τα τόσο συγκλονιστικά μηνύματα, μαθήματα ζωής, που πήρα. Πιστεύω πως αξίζει να διαβαστεί απ’ όλους διότι μόνο θετικά πράγματα θα εισπράξουν. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο διαπίστωσα ότι έχει γραφτεί από ένα εξαιρετικό Άνθρωπο. Πάντα την θαύμαζα και την εκτιμούσα για την ομορφιά της ψυχής της, όμως διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, μου το απόδειξε περίτρανα με τον τρόπο σκέψης της και το γράψιμό της.
Της εύχομαι από καρδιάς να είναι πάντα δημιουργική για να μας προσφέρει βιβλία με αξίες ζωής! Πάντα επιτυχίες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου