Σάββατο 2 Μαρτίου 2019



ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  «ΦΙΛΥΡΑ»


«Το βαλς μιας ζωής»

«Το βαλς μιας ζωής» είναι το πρώτο μου μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 2010 από τις εκδόσεις ΙΒΙΣΚΟΣ.

Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του πατέρα και της μητέρας μου, για το πώς γνωρίστηκαν στην διάρκεια του εμφύλιου και ποια εμπόδια και πόσες δυσκολίες χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν για να μπορέσουν να συνεχίσουν μαζί τη ζωή τους.

Λίγα λόγια για την ιστορία από το οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Ένα δεκαεφτάχρονο κορίτσι με λακκάκια γεμάτα φως. Ένας νεαρός αξιωματικός με στοχαστικά, μυστήρια μάτια. Ένας ολέθριος, αδελφοκτόνος πόλεμος. Μάχες, απουσίες, κίνδυνοι, καταστροφές. Η αγάπη αντέχει. Τον ξεπερνά. Και βρίσκεται μπροστά σ’ έναν άλλο πόλεμο. Οικογενειακό - και γι αυτό πιο οδυνηρό. Ωστόσο δεν παραιτείται. Μάχεται. Χάνει, κερδίζει, ονειρεύεται. Και συνεχίζει.

Μια σκάλα που κρύβει λόγια ψιθυριστά. Ένα κελάρι φορτωμένο καημούς και ανεκπλήρωτα όνειρα. Το άσπρο νυφικό που έγινε γκρίζο - της ερημιάς. Ένα γεφύρι πάνω στον γκρεμό. Ύστατο καταφύγιο της απόγνωσης. Ένα παγκάκι στο πάρκο. Και το χιόνι στοργικός μανδύας του ονείρου.

Μια απαγωγή που στοιχειώνει θύτες και θύματα. Ένας άντρας που διεκδικεί και αγωνίζεται. Αδιέξοδο. Η τελική σύγκρουση αναπόφευκτη - και η τελική λύση αναπάντεχη. Στην άκρη της ελπίδας. Στα όρια της αντοχής. Λύτρωση και δικαίωση συνάμα.



Μια φωτογραφία στο χρώμα της σέπιας. Τέλος κι αρχή μαζί. Στο κλείσιμο του κύκλου. Στην προσμονή του άγνωστου. Υποσχέσεις που κρατήθηκαν για μια ζωή. Της Χριστίνας και του Ορέστη. Και η μελωδία ενός βαλς να σημαδεύει στιγμές ευτυχίας.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου