Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019


Και κάπως έτσι κλείνει ο κύκλος των παρουσιάσεων 
τόσο των βιβλίων όσο και των συντελεστών 
της μεθαυριανής εκδήλωσης στο "Φιλύρα".

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Η Βασιλική Αποστολοπούλου γεννήθηκε στη Βέροια, όπου και τελείωσε το δημοτικό. Αυτή είναι η πατρίδα της, η πόλη της καρδιάς της, παρ’ ότι κατάγεται από την Πελοπόννησο και τη  μετέπειτα ζωή της -μέχρι και σήμερα- την έχει ζήσει στην Αθήνα.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε  ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έως τον Δεκέμβρη του 2013, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι παντρεμένη με τον γιατρό Μανώλη Αναστασίου και έχουν αποκτήσει δυο γιους.

Η λογοτεχνία και η μοναδική ελληνική μας γλώσσα πάντα την γοήτευαν. Το Δεκέμβριο του 2010 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τον τίτλο «Το βαλς μιας ζωής» κι από τότε γράφει διαρκώς. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές, μια νουβέλα και μια συλλογή διηγημάτων.

 Το 2015 κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά της με τίτλο «Πάροδος Μουσών εννιά» και το οποίο επανεκδόθηκε τον Μάιο του  2017  από τις Εκδόσεις «Πνοή». Το 2018 εκδόθηκε η τρίτη ποιητική συλλογή της «Αποτυπώματα» επίσης από τις Εκδόσεις «Πνοή» ενώ το τρίτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Δωροθέα» αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου 2019 από τον ίδιο εκδοτικό οίκο.

Σήμερα ζει μόνιμα με τον άντρα της στο Λαγονήσι και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο γράψιμο, τη φροντίδα του κήπου και των αγαπημένων της τετράποδων, τη θάλασσα και τα ταξίδια σε Ελβετία και Αγγλία, όπου ζουν και εργάζονται τα παιδιά της και μεγαλώνουν τα εγγόνια της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου