Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019


Άκουσα για πρώτη φορά το όνομά της το 2004, στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Σοφία Κοκοσαλάκη, μια νέα γυναίκα 32 χρόνων που ανέλαβε, με πολλή επιτυχία, τον σχεδιασμό των κοστουμιών της τελετής έναρξης και λήξης και κατά καιρούς άκουγα για την επιτυχημένη καριέρα της στο εξωτερικό.

Χθες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 χρόνων νικημένη από μια πολύ επιθετική, προφανώς, μορφή καρκίνου που διαγνώστηκε μόλις δυο μήνες πριν.

Πέρα από την ευχή για καλό της ταξίδι θα σταθώ σε ένα σημείο μιας συνέντευξης που είχε δώσει πέρσι στο «Κ» της Καθημερινής. "Έχω μια φαντασίωση, ότι μετά τα 89 μου θα πάω να μείνω στην Κρήτη". Ένα όνειρο που δεν έμελλε να βγει αληθινό - όπως τόσα και τόσα όνειρα όλων μας.

Πολύτιμη η κάθε μέρα μας. Δώρο χαρισμένο από τη ζωή. Ας την αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Να αγαπάμε τον εαυτό μας, να προσφέρουμε αγάπη, να έχουμε συμπόνια, να νοιαζόμαστε για τους άλλους, για κάθε πλάσμα που μας χρειάζεται.

Να απολαμβάνουμε την αγάπη που εισπράττουμε, να λέμε ευχαριστώ που αντικρίσαμε ξανά τον ήλιο, που είμαστε καλά. Να παραμερίσουμε τη μιζέρια, να αξιοποιήσουμε τον χρόνο που μας δίνεται, να είμαστε ευγνώμονες για τα όμορφα μικρά καθημερινά που ζούμε.

Να ζούμε συνειδητά την κάθε στιγμή - γιατί δεν ξέρουμε τι κρύβει το αύριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου