Τρίτη 7 Ιουλίου 2015


Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Ελληνικής κυβέρνησης

Κύριε πρωθυπουργέ, κύριοι της κυβέρνησης

Εδώ και δυο βδομάδες σχεδόν, από τότε που εξαγγείλατε το δημοψήφισμα, βιώνω (και είμαι βέβαιη πως το ίδιο ισχύει και για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των Ελλήνων πολιτών) άγρυπνες νύχτες. Το παθαίνω αυτό πού και πού, όταν με απασχολεί κάποιο πολύ σοβαρό θέμα, προσωπικό ή οικογενειακό.

Ονομάζω αυτές τις νύχτες «λευκές», κάτι σαν άγραφο χαρτί, πάνω στο οποίο απλώνω σκέψεις και προβληματισμούς και προσπαθώ να βρω πιθανές λύσεις - κάτι που καταφέρνω  πολλές φορές, ίσως γιατί η ησυχία της νύχτας ευνοεί την ψύχραιμη αξιολόγηση των δεδομένων του προβλήματος.

Τώρα όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το «πού και πού» ισχύει για τις ελάχιστες ήρεμες νύχτες μου και οι άγρυπνες τείνουν να γίνουν ο κανόνας - όπως η αποψινή, που με ώθησε στο να σας απευθύνω τούτη την επιστολή.

 

Κύριοι

 

ΑΝΤΕΞΑΜΕ στον αιφνιδιασμό του δημοψηφίσματος...

ΑΝΤΕΞΑΜΕ στο κλείσιμο των τραπεζών (όσοι το αντέξαμε)...

ΑΝΤΕΞΑΜΕ στις ουρές στα ΑΤΜ (όσοι τις αντέξαμε)...

ΑΝΤΕΞΑΜΕ στο κρύο πορτοφόλι και στον περιορισμό των δαπανών μας στις απόλυτα απαραίτητες (όσοι τα αντέξαμε)...

ΑΝΤΕΞΑΜΕ στην ακύρωση των διακοπών μας...

ΑΝΤΕΞΑΜΕ στον καταιγισμό της πληροφόρησης από όλα τα μέσα ενημέρωσης - τηλεόραση ραδιόφωνο, ιστότοποι στο διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης...

 

Όμως...

 

Εκείνο που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ είναι αυτή η ανασφάλεια, η εκκρεμότητα, η αοριστία που βιώνουμε σήμερα σε σχέση με τι θα γίνει αύριο. Κι όχι επειδή το λένε τα ΜΜΕ - αλλά επειδή το λένε οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι αρμόδιοι και συνομιλητές μας. Μας έδωσαν (αν δεν κάνω λάθος) προθεσμία μέχρι την Παρασκευή, 10 Ιουλίου, το πρωί για να υποβάλουμε το πρόγραμμά μας. Σήμερα είναι Τετάρτη, 8 Ιουλίου, πρωί - άρα σε δύο μέρες πρέπει να το έχουμε καταθέσει.

 

 Ελπίζω να το έχετε, να το έχουμε, έτοιμο. Ελπίζω να προλάβετε, να προλάβουμε. Δεν ξέρω αν θα φτάσετε, αν θα φτάσουμε, σε κάποια συνεννόηση - το αδιέξοδο χθες δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για το αύριο. Ωστόσο είμαι φύσει θετικής σκέψης άτομο και ελπίζω να τα βρείτε, να τα βρούμε, όποια κι αν είναι αυτά που ψάχνετε, που ψάχνουμε. Σε κάθε περίπτωση, βάλτε ένα (το καλύτερο για την πατρίδα και για όλους μας) τέλος στην εκκρεμότητα.

Είναι αίτημα όλων μας.

 

Μετά τιμής

Μια σκεπτική, σκεπτόμενη κι αγωνιώσα Ελληνίδα

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου