Σάββατο 4 Ιουλίου 2015


Οι "τοίχοι" στο facebook γράφουν τη δική τους ιστορία – ή υστερία!

 

Και ξαφνικά, εδώ και κάποιες μέρες, από τη στιγμή που αναγγέλθηκε το δημοψήφισμα, γέμισαν οι τοίχοι του fb αναρτήσεις είτε με προσωπικές τοποθετήσεις υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ είτε με κοινοποιήσεις links από διάφορους ιστότοπους, που υποστηρίζουν επίσης τη μία ή την άλλη επιλογή.

Αναλύσεις επί αναλύσεων, άλλοτε κραυγάζουσες κι άλλοτε πιο μετριοπαθείς, σε μια άνευ προηγουμένου ενημέρωση και παρα-ενημέρωση που, αναρωτιέμαι, αν μας διαφώτισε ή μας "συσκότισε" περισσότερο.

Και να τα σχόλια! Και να τα likes! Συμφωνούντες ή διαφωνούντες, ευπρεπώς ή λιγότερο ευγενικά, με πάθος ή σε πιο ήπιους τόνους, σχολιάζουμε, κάποιες φορές διαπληκτιζόμαστε και, ενίοτε, χαλάμε φιλίες - προσωρινά ή μόνιμα.

Κι όλα αυτά σχεδόν αποκλειστικά σε αναρτήσεις φανατικά υπέρ του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ - αγνοώντας ( η συντριπτική πλειοψηφία όλων ημών, οι εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν το γεγονός) επιδεικτικά κάθε άλλη ανάρτηση που μιλά για μετριοπάθεια, για σύνεση, για τήρηση χαμηλών τόνων, για αυτοκριτική, για πρόταξη της φιλίας (έστω αυτής του fb) έναντι του παθιασμένου αυτού ντέρμπυ.

Δεν μας αρέσουν αυτές οι αναρτήσεις, δεν τυγχάνουν των like και των σχολίων μας, δεν τις διαβάζουμε καν τις πιο πολλές φορές - δεν είναι "πιασάρικες"!

Πραγματικά παρακολουθώ  με πολύ ενδιαφέρον πολλούς "τοίχους"αυτές τις μέρες! Τοίχους που γράφουν τη δική τους "ιστορία" – ή τη δική τους υστερία, αν θέλετε!

Καλό βράδυ και καλή αυριανή σε όλους, φίλοι μου!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου